PÉČE O PRODLOUŽENÉ VLASY

Kompletní průvodce o tom, jak pečovat o své nové CLIP IN a trvale prodloužené vlasy 

➤ Mytí

➤ Doporučená kosmetika

➤ Česání

➤ Barvení, trvalá na vlasy a jiné chemické procesy

➤ Koupaní v moři a bezénu s prodluženými vlasy

➤ Sauna a solárium

➤ Styling - fénování vlasů a žehlení

V tomto článku se dozvíte jak o své nové vlasy pečovat. Správná péče je klíčovým faktorem, který ovlivňuje jejich životnost, krásný a zdravý vzhled. K poškození prodloužených vlasů nejčastěji dochází  z nedbalosti zásad správné péče, až z 90% jsou tyto případy důvodem nepěkného vzhledu vlasů:

1. používání NEDOPORUČENÉ NEVHODNÉ KOSMETIKY NA PRODLOUŽENÉ VLASY - vlasy určené k prodloužení již nejsou živeny od kořínků, tudíž nejsou vhodné přípravky vyživující primárně vlasové kořínky, ale zaměřené na intenzivní péči, která do hloubky vyživuje vlasové vlákno. Nepoužívat kosmetiku s ovocnými výtažky, sulfáty, silikony apod. Tyto přípravky vlasy vysušují a potom se častěji lámou. Viz. text níže MYTÍ

2. ČESÁNÍ VLASŮ NA MOKRO - pokud vlasy češete kartáčem nebo jinak namáháte v mokrém / vlhkém stavu, je důležité vědět, že vlasy jsou silně elastické. Při natažení vlasů za mokra dojde k jejich trvalému a nevratnému poškození. Takto poškozené vlasy se cuchají, stáčejí a nejsou rozčesatelné. Viz. text níže ČESÁNÍ

3. DODRŽOVÁNÍ LHŮTY POSOUVÁNÍ SPOJŮ - je důležité nepodceňovat doporučenou maximální dobu na posunutí spojů. Když překročíte 2 měsíce od prodloužení vlasů, hrozí, že se Vám nad spoji z již vypadaných vlasů začnou tvořit miniaturní dredy, které je velmi těžké odstranit a proto může docházet k poškození vlastních vlasů, i těch prodloužených. Manipulace s dredy není snadná, vyžaduje více času, peněz a samozřejmě vše s rizikem poškození vlastních vlasů samotných. Někomu se bohužel tyto dredy tvoří již po 2 měsících. Některé salony dokonce dredíky poté prostříhávají, to je ale špatně. Toto nikomu nedovolte, dredy nikdy nestříhat. Musí se vlásek po vlásku rozčesat. Každopádně tohoto se vyvarujete pravidelnými návštěvami Vašeho kadeřníka.


Mytí

  • Vlasy se nesmí mýt 48 - 72 hodin po prodloužení, platí také u metody za studena - microring a keratin.
  • Prodloužené vlasy nevyžadují tak časté mytí jako Vaše pravé (živé) vlasy. Obecně se doporučuje mytí jednou týdně (zejména vlasy Clip In). Nejčastěji si zákaznice vlasy myjí 2x týdně.
  • Před mytím se doporučuje vlasy od kořínků ke konečkům rozčesat.
  • Šampon nanášejte jedním směrem opět od kořínků ke konečkům.
  • Na vlasy prodloužené pomocí keratinových spojů se nesmí používat šampony s ovocnými složkami. Dále nelze používat přípravky obsahující alkohol (např.: vody proti vypadávaní vlasů). Doporučujeme používat jen námi ověřenou kosmetiku, naleznete v sekci Péče o prodloužené vlasy.
  • Vlasy myjte studenou nebo vlažnou vodou s použitím jemného šamponu od kořínků ke konečkům pouze jedním směrem. Vlasy nemyjte v předklonu, ale v záklonu. Vlasy při mytí nemasírujte, může dojít k poškození spojů, v nejhorším případě k utržení spoje!
  • Následně na umyté vlhké vlasy aplikujte kondicionér, ale pouze do délek a na konečky vlasů, vlasovým spojům se vyhněte. 1x týdně použijte vlasovou masku, nejlépe námi doporučenou a opět pouze do délek a na konečky vlasů.
  • Před spaním doporučujeme vždy ošetřit vlasy proti vysoušení speciálními krémy, pouze na prodloužené vlasy - NIC Z DROGERIÍ NEDOPORUČUJEME!
  • Po umytí se pokuste z vlasů jemně pomocí ručníku vymačkat přebytečnou vodu a nechte vlasy přirozeně uschnout nebo aplikujte ochranný sprej před foukáním a žehlením a poté pomocí fénu šetrně vlasy vysušte
  • Nikdy nechoďte spát s mokrými vlasy, může dojít k zacuchání vlasů či utržení spojů vlivem zalehnutí vlasů a následného uškubnutí.
  • Ve skutečnosti je téměř nemožné vyvarovat se předčasnému vymytí lepidel či uvolnění pramenů. Také nelze zabránit tomu, aby se do spojů nedostaly přípravky při častém mytí vlasů a používání kondicionéru. Posouvání by mělo probíhat každé 1,5 měsíce maximálně 2 měsíce. Vždy se mohou jednotlivé prameny v průběhu nošení uvolnit.

Doporučená kosmetika

  • Běžné přípravky (kondicionéry, šampony, masky) jsou testovány na vlasy vyživované od kořínku, tyto přípravky obsahují různé vitamíny, ovocné složky apod., snaží se urychlit růst vlasů a podporují přirozené procesy živých vlasů. Vlasy prodloužené jsou vlasy ustřižené, nevyživované od kořínku, přirozeně se nepromašťují. Na tyto vlasy vždy musíte použít speciální přípravky, které tyto vlasy nevysušují, nepolámou. Není pravidlem, že např. maska za 2 000 Kč Vám nezničí vlasy prodloužené apod. V tomto se řada kadeřníků plete a automaticky Vám dávají různou péči, se kterou mají dobré zkušenosti na vlastních vlasech. 
  • Nepoužívat jakékoli šampony s vyšším obsahem než je PH 5. Kosmetika by neměla obsahovat sulfáty, chlorid sodný, silikony a další chemické přídavky, které jsou v běžné i profesionální kosmetice obsaženy. Tato chemie vlasy vysušuje, zacuchává. Obvykle tuto chemii výrobci přidávají pro vyšší pěnivost apod. Na prodloužené vlasy to má obvroský negativní dopad!
  • Neneseme odpovědnost za použití nesprávné kosmetiky, která může způsobit vysušení vlasů
  • Jelikož se jedná o pravé, ale již mrtvé vlasy v důsledku ustřižení, je nutné je hydratovat pomocí vhodných přípravků, například bez-oplachovými séry a krémy, lesky a olejíčky na vlasy
  • Životnost vlasů je dána zejména druhem vlasů dle jejich původu a chemického procesu(barvení), neneseme odpovědnost za Váš výběr druhu vlasů, snažíme se Vám poskytnout maximum informací, doporučit pro Vás to nejlepší. Volba je ale obvykle vždy na Vás. Pokud zakoupíte např. vlasy asijské, nemůžete nikdy i při důkladné péči očekávat výsledky jako u vlasů středoevropských. ProfiBeauty se Vám vždy bude snažit poradit jen to nejlepší šité Vám na míru.

✓ DOPORUČUJEME výhradně bezsulfátovou kosmetiku:

  • Regenerační Šampon MILA - Be Eco SOS Nutrition - pro uhlazení vlasů
  • Kondicionér pro suché vlasy MILA - Be Eco Water Shine 
  • Masku pro objem vlasů MILA - Be Eco Pure Volume Mask
  • Termoochranu proti působení tepla MILA - Be Eco Vivid Color 
  • Regenerační mléko ve spreji pro uhlazení vlasů MILA - Be Eco SOS Nutrition Milk

Léta pro Vás testujeme různé péče zakoupené v běžných drogerií až po nejluxusnější a investičně nejnáročnější Profesionální péče nejen ty, které jsou známé v ČR, ale hlavně osvědčené v zahraničí. MILA nabízí bezsulfátovou řadu přípravků, které zaručují hebkost, lesk vlasů bez zatížení nadbytečnými až nebezpečnými chemikáliemi obsaženými v běžných i profesionálních přípravcích. Vlasy perfektně zbavíte všech nečistot šetrně pomocí šamponu, následně kutikulu vlasu ošetříte kondicionérem. Dále na vlasy aplikujete masku pro zjemnění vlasového vlákna. Naneseme Leave in rozčesávač a sérum pro snadné, bezpečné a  vlasům ulehčující rozčesání. Vyfoukáme, natočíme, vyžehlíme, jak je libo s použitím kvalitní termoochrany. Přesvědčte se sami a zažijte absolutní změnu v kvalitě Vašich vlasů!

✕ NEDOPORUČUJEME následující značky na Vaše prodloužené vlasy:

  • SO.CAP (zakázáno, nevyhovuje našim vlasům vzhledem k jinému procesu barvení)
  • Balmain (zakázáno, nevyhovuje našim vlasům vzhledem k jinému procesu barvení)
  • Great Lenghts (zakázáno, nevyhovuje našim vlasům vzhledem k jinému procesu barvení)
  • Hairdreams (zakázáno, nevyhovuje našim vlasům vzhledem k jinému procesu barvení)
  • Kérastase (obecně nedoporučováno)
  • L' Oréal Professionel - dlouhodobě se bohužel neosvědčil, potvrzeno klienty ProfiBeauty
  • TONI&GUY zakázáno (ničí spoje a vysušuje vlasy)
  • jakoukoli jinou značku, kterou nemáme v doporučených

Zde je výpis psaný na základě nejen našich názorů a testů, ale hlavně Vašich poznatků a zejména zkušeností našich odběratelů a certifikovaných salónů. Děkujeme za spolupráci.


Česání

  • Při česání je důležité používat speciální kartáč se silikonovými nebo přírodními štětinkami, který neporušuje spoje. Nejprve vlasy rozčesejte prsty a následně kartáčem.
  • Vlasy česejte šetrně speciálním kartáčem a to vždy od konců vlasů, následně i pročešte od kořínků ke konečkům!
  • Češte několikrát denně. Nikdy nepoužívejte hřeben se širokými zuby a nepokoušejte se násilím rozčesat zacuchané konečky vlasů.
  • Nečešte hřebenem místa mezi pokožkou hlavy a místem prodloužení, můžete si vytrhnout celé spoje a to včetně vlastních vlasů. Mokré vlasy zbytečně nenamáhejte.
  • Před spaním je nejlepší ochranou proti zacuchání Vaše vlasy stáhnout do ohonu, nebo zaplést do copu.
  • Kadeřník i prodejce by Vám tyto hřebeny měl být schopen vždy s vlasy obstarat.

Barvení a styling

  • Barvení vlasů nedoporučujeme u všech lidských vlasů, protože veškeré chemické úpravy na vlasech přirozeně snižují jejich životnost a předčasně je vysušují. Vlasy k prodloužení, prodávané v e-shopu ProfiBeauty, jsou barveny od výrobce přímo pro náš internetový obchod, který používá šetrné speciální barvy a technologie, tyto vlasy jsou minimálně poškozené tímto chemickým procesem a mají maximální životnost dle dané kategorie. Zpracovatel našeho vlasového materiálu získal i certifikaci CE a je držitelem ISO9001. Barvení vlasů je možné pouze na vlastní riziko a mimo náš salon ProfiBeauty neneseme odpovědnost za barvení/odbarvování/melírování/tónování copů k prodlužování vlasů. V případě, že se rozhodnete vlasy barvit, tak všechny úkony a všechny přípravky doporučujeme nejdřív odzkoušet na jednom pramínku vlasů a následně aplikovat tak jak potřebujete (pouze pokud jste s výsledkem spokojena). Pokud se rozhodnete vlasy barvit, doporučujeme v kategorii Asijských vlasů, Indických vlasů a Východoevropských vlasů použít pouze přeliv, případně vlasy barvit na tmavší odstín za použití profesionálních přípravků. U vlasů středoevropských lze vlasy také odbarvovat. Pokud chcete z vlasů blond vytvořit odstín stříbrný, doporučujeme u nás zakoupit šampon silver. Za výsledný efekt neneseme jako prodejci vlasového materiálu nikdy odpovědnost.
  • U nebarvených vlasů středoevropských a tmavých odstínů východoevropských = panenských vlasů, Vám jako prodejce garantujeme, že se tyto vlasy nebudou cuchat minimálně po dobu 1 roku. V této lhůtě, pokud se Vám toto stane, tak Vám vlasy obratem vyměníme za nové!
  • Trvalá ondulace je zakázána a nedoporučuje se ani na Vaše zdravé vlasy!
  • Vysoušejte vlasy fénem nastaveným na nejnižší teplotu a nejnižší intenzitu proudění vzduchu. Příliš silný, nekontrolovaný proud vzduchu by mohl vlasy zacuchat. Proud vzduchu by měl vždy směrovat od temena k týlu – od kořínků ke konečkům. Také příliš horký proud vzduchu může poškodit spoje. Spoje se nahřejí a následně se mohou uvolnit.
  • Prodloužené lidské vlasy si můžete natáčet, kulmovat i žehlit, ale vždy používejte ochranná séra na tepelnou úpravu vlasů a vlasy upravujte v bezpečné vzdálenosti od spojů prodloužení.
  • Vždy je nejlepší možností si sjednotit své vlasy do odstínu vlasů k prodloužení.

Koupání v moři a bazénu s prodlouženými vlasy

  • Voda v bazénu i mořská voda oslabuje keratinové spoje. Slaná i chlorovaná voda dost vlasy vysušuje.
  • Stačí před plaváním namočit ve sprše vlasy, zaplést je do copu, nebo do drdolu a nejlépe skrýt v koupací čepici. Po koupání stačí sundat čepici a vlasy jednoduše opláchnout sladkou vodou.
  • Vlasy nikdy nenamáhejte česáním ihned po koupání. Je nutno nechat vlasy volně uschnout.
  • Doporučujeme před koupáním na vlasy aplikovat vhodnou masku na prodloužené vlasy – viz. naše doporučení.
  • Po koupání rozpleťte cop a poté ošetřete šamponem a kondicionérem. Nechte volně uschnout, poté rozčesejte.

Sauna a solárium

Saunování a opalování v soláriu není zakázáno. Ale jsou zde pravidla, která musíte dodržovat:

  • vlasy vždy svázat do copu
  • vlasy nerozčesávat při saunování či opalování
  • vlasy rozčesat až po uplynutí 1 hodiny, kdy spoje jsou již vychladlé
  • vlasy namáčet také až po uplynutí 1 hodiny

STYLING - fénování vlasů a žehlení

  • Fénování vlasů je možné, ale musíte brát v potaz, že se po těchto úkonech vlasy vysušují více než když je necháte volně uschnout. Fénování není problém pokud používáte správné přípravky na úpravu vlasů a na ochranu vlasů, tzn. termoochranné spreje apod. Doporučené termo ochranné přípravky naleznete v sekci Péče o prodloužené vlasy na www.profibeauty.cz
  • Žehlení a kulmování vlasů je, téměř nezbytné k perfektnímu stylingu. Doporučujeme použít uhlazující sérum, či fixátor vln, který je také ochrannou bází před jakýmkoli zásahem tepelného upravování vlasů. Doporučujeme k finálnímu stylingu použít ochranný sprej proti tepelnému zatížení. Vlasy jsou hebké a Vaše vlasy skutečně ochrání. Doporučujeme tepelnou úpravu vlasů při nastavení žehličky nebo kulmy od 120 - 160 °C s použitím ochranných přípravků. Teploty nad 160 °C mohou vést k trvalému poškození vlasů (spálení konců, zkroucení apod.)